Stravování
Znáte lidové rčení "zvyk je železná košile"? Kolikrát bychom chtěli v životě teoreticky něco změnit, ale toto rčení nás nepochopitelně svazuje...taková je síla zvyku. Mnozí si neumíme představit vánoční stůl bez všech těch oku ladících lákavých dobrot plných bílého cukru, lepku,nezdravého tuku a používání diskutabilních živočišných ingrediencí. Pro náš lidský organismus představuje klasické cukroví obrovskou zátěž, která se vždy projeví zejména na našem imunitním systému. U nás již několik let doplňujeme sváteční stůl nepečenými RAW sladkostmi bez cukru a bez mouky, které nepředstavují pro tělo takovou zátěž a zároveň jsou opravdu delikátní. Přestože cukroví je velikostí malé, dodají tělu energii a hlavně organismus neoslabí. Jako příklad uvádíme dva druhy, které u nás na svátečním stole nikdy nechybí.
Jablečná trubička s domácí nutelou
Trubička je zabalená v sušeném plátu. Výroba plátu: - suroviny: jablka, 1 banán 1 lžička skořice Výrobní postup: okrájená jablka rozmixujeme, přidáme 1 banán nebo 1 lžíci psylia. Ochutíme skořicí , rozmixujeme a vlijeme na plát. Dáme do sušičky. Sušíme 24 hodin. Náplň - suroviny: zralé avokádo banán raw kakao 1 lžíce chia semínek 3 ks datlí Medjoul Výrobní postup: do mixéru dáme,avokádo, banán, kakao,datle. Rozmixujeme. V misce přimícháme chia semínka. Rozstříháme jablečný plát na čtverečky 3x 3cm a potřeme čtverečky náplní. Zarolujeme. Zdobíme v rozpuštěné raw čokoládě.
Vosí hnízdo RAW
Suroviny: jemná kokosová mouka, mleté namočené a vysušené slunečnicové semínko, dýňový protein ( lze nahradit), lněná mouka, panenský kokosový olej, datlová pasta, mleté ořechy dle obliby, 1 lžička kardamonu, skořice a badyánu, strouhaná citronová kůra 1 lžíce karobu nebo kakaa nápň: mixované namočené kešu ořechy datle kurkuma chia šťáva z citronu výrobní postup: ze surovin vytvoříme tužší těsto a malé kousky tlačíme do tvořítka. Vytlačíme důlek, dáme hustou nápľn .Přikryjime tenkým plátkem meruňky ( nahradí piškoty).Ozdobíme rozpuštěnou raw čokoládou.